Elkészítése
A fogasfilét 20 százalékos sóoldatba (8 dl vízhez 20 dkg só) tessszük két órára. Utána jeges vízben kiáztatjuk, hogy ne legyen durván sós az íze és felszeleteljük.
A tonick-ot és a citrom levét a borókabogyóval durvára turmixoljuk és hozzáadjuk az olívaolajat.
Ebbe a marinádba tesszük a felszeletelt fogasfilét egy napra.
A különféle színű céklákat héjukban 180 fokos sütőben, fóliában puhára sütjük kb 40-50 perc alatt. Meghámozzuk és felszeleteljük.
A bordó céklát krémesre turmixoljuk a zöldségalaplével és balzsamecettel.
A színes céklát ízesítjük a citromlével és az olívaolajjal.
A kész alapanyagokat tányérra rendezzük pár zöld salátalevéllel, illetve savanyított borókabogyóval.

