Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hozzávalókból bedagasztjuk a kalácstésztát. Míg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzök. Amikor kész, akkor hozzákeverjük a cukrot, majd félretesszük hűlni. A befőttet lecsepegtetjük. Mikor a tészta duplájára kelt, akkor 16 darabra osztjuk és kis zsemléket formázunk belőle. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
thetundi
Beküldte: 2018.08.21.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

A hozzávalókból bedagasztjuk a kalácstésztát. Míg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket.

Ehhez a tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzök. Amikor kész, akkor hozzákeverjük a cukrot, majd félretesszük hűlni. A befőttet lecsepegtetjük.

Mikor a tészta duplájára kelt, akkor 16 darabra osztjuk és kis zsemléket formázunk belőle. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és a közepükre egy pohár talpával mélyedést nyomunk.

A lyukakba adagoljuk a pudingot és rásorakoztatjuk a meggy szemeket. Felvert tojással megkenjük a tésztát és megszórjuk kristálycukorral (ez elhagyható).

180°C-ra melegített sütőben szép barnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
thetundi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is