Elkészítése
A húst és a zöldségeket megtisztítjuk, majd a húst felkockázzuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk. A hagymát apróra kockázzuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rászórjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ha még szükséges, akkor a zsiradékot pótolhatjuk 1-2 evőkanálnyi étolajjal.
Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval, borssal, fűszerpaprikával, ízesítjük a paprikakrémmel, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ez alatt a krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk és forró olajban kisütjük.
A kisült krumplit hozzákeverjük a csirkéhez és ha szükséges, még egy kevés sóval megszórva azonnal, savanyúság kíséretében kínáljuk.
Tejfölös uborkasalátával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!

