Elkészítése
A darált kekszet egy nagy tálba szórjuk. A vajat felolvasztjuk és a kekszhez adjuk a lekvárral együtt, majd alaposan összedolgozzuk az egészet.
A tortaforma (26 cm-es, lecsatolható) karimáját bevonjuk folpackkal és a későbbi tortatálra helyezzük, majd egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes-vajas masszát.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A többi hozzávalót (a zselatinfix kivételével) egy mély tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ha ez megvan, akkor a krémhez adjuk a zselatinfixet és jól eldolgozzuk, majd fakanállal, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tejszínhabot is.
Mikor a krém már egyenemű, akkor a kekszmassza tetejére simítjuk és 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A befőttet lecsepegtetjük és cikkekre vágjuk, majd a már megdermedt krém tetejére rakosgatjuk “csiga vonalban” úgy, hogy kb 1,5 cm hely maradjon a torta szélén.
Alufólia csíkkal körbekerítjük a gyümölcsréteget. A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük és a barackra öntjük.
Ismét hűtés következik, majd a kemény habbá vert tejszínt csillagcsöves habzsákba tesszük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát.

