Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: A tojásokat a cukorral habosra keverjük magas fokozaton kb 10 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és dióval elkevert lisztet és óvatosan beleforgatjuk. Egy nagy méretű gáztepsit (34*38 cm) sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Egy konyharuhát porcukorral megszórunk. A megsült tésztát ráborítjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.10.03.

Tésztához

Krémhez

Grillázshoz

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük magas fokozaton kb 10 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és dióval elkevert lisztet és óvatosan beleforgatjuk.

Egy nagy méretű gáztepsit (34*38 cm) sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk.

180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

Egy konyharuhát porcukorral megszórunk. A megsült tésztát ráborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.

Grillázs:

A cukrot egy lábasban szép aranybarnára karamellizálljuk, majd hozzákeverjük a diót. Vajjal kent tányérra öntjük és hagyjuk kihűlni, majd aprítógépben finomra őröljük.

Krém:

A tojásokat a cukorral, tejszínnel gőz felett elektromos géppel jó sűrűre felfőzzük. Az apróbbra tördelt csokoládét is hozzákeverjük.

Levesszük a vízgőzről és a diót is belekeverjük. Kihűtjük a krémet, majd rummal ízesítve a vajjal habosra keverjük.

Összeállítás:

A piskótánkat kitekerjük és a krém 3/4-ével megkenjük. A grillázs nagy részét rászórjuk, a többit a díszítéshez félretesszük, majd feltekerjük.

Kívülről is körbekenjük a maradék krémmel és a grillázzsal megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is