Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Szabolcsi borzas süti

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet, a cukor felét, a vajat, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadunk 1 dl hideg vizet és jól összegyúrjuk. A tésztát elosztjuk: egy nagyobb és egy kisebb darabra lesz szükségünk. A kisebb darabot becsomagoljuk és betesszük a fagyasztóba. A nagyobb darabot kinyújtjuk és egy kivajazott kb 20*30 cm-es tepsibe tesszük. Az almákat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2018.10.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet, a cukor felét, a vajat, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadunk 1 dl hideg vizet és jól összegyúrjuk. A tésztát elosztjuk: egy nagyobb és egy kisebb darabra lesz szükségünk. A kisebb darabot becsomagoljuk és betesszük a fagyasztóba.

A nagyobb darabot kinyújtjuk és egy kivajazott kb 20*30 cm-es tepsibe tesszük.

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a maradék cukrot és az őrölt fahéjat, majd rásimítjuk a tészta tetejére.

A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy darabokra csipkedjük és ezzel borítjuk be az alma tetejét.

Tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét és 25 percen át sütjük 180 fokon.

Ha kihűlt, akkor tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is