Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel elkeverjük, majd a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt hozzáadva bedagasztjuk a tésztát. Ha nagyon kemény lenne, kevés tejet adhatunk hozzá. Dagasszuk addig, amíg el nem válik az edény falától és a kezünktől, valamint hólyagos nem lesz. 45 percig kelesszük letakarva. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.10.16.

Hozzávalók

0

1

2

3

4

5

6

A tetejére

A kiflik kenéséhez

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.

A maradék tejet a liszttel elkeverjük, majd a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt hozzáadva bedagasztjuk a tésztát. Ha nagyon kemény lenne, kevés tejet adhatunk hozzá. Dagasszuk addig, amíg el nem válik az edény falától és a kezünktől, valamint hólyagos nem lesz.

45 percig kelesszük letakarva. Ha megkelt, akkor enyhén átgyúrjuk és 20 percig pihentetjük újra.

4 cipóra osztjuk a megkelt tésztát, majd újabb 20 percig állni hagyjuk.

A pihentetés után a cipókat kinyújtjuk kör alakúra egyenként és a puha zsírral megkenjük.

A cipókat 8 részre vágjuk és kiflit formázunk belőlük (a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük), majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

Tetejét felvert egész tojással megkenjük, majd sóval és köménymaggal megszórjuk.

20 percig kelesztjük a tepsin, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is