Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Karamell: A cukrot és a vizet egy kisebb edénybe tesszük és világosra karamellizáljuk. Félrehúzzuk a tűzről és felöntjük a tejszínnel, vigyázat összeugrik, de nem kell aggódni, meleg hatására felolvad! Visszatesszük a tűzre és álladóan kavarva felolvasztjuk a karamellt, majd beletesszük a vajat és egynemű krémmé keverjük. Ekkor levesszük a tűzről és félretesszük. Krém: A tojássárgákat […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.11.12.

Alap

Karamelles réteg

Főzött krém

Tetejére

Elkészítése

Karamell:

A cukrot és a vizet egy kisebb edénybe tesszük és világosra karamellizáljuk. Félrehúzzuk a tűzről és felöntjük a tejszínnel, vigyázat összeugrik, de nem kell aggódni, meleg hatására felolvad!

Visszatesszük a tűzre és álladóan kavarva felolvasztjuk a karamellt, majd beletesszük a vajat és egynemű krémmé keverjük. Ekkor levesszük a tűzről és félretesszük.

Krém:

A tojássárgákat elkeverjük a liszttel, keményítővel, vaníliával és a cukorral, majd felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük.

Ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a vajat vagy margarint és jól kihabosítjuk az egészet.

Összeállítás:

10 dkg kekszet leteszünk egy tepsi aljába vagy sütikeret aljába, óvatosan ráöntjük a karamellt és befedjük újabb 10 dkg keksszel. A kekszsoron elterítjük egyenletesen a vaníliás krémet, majd kitesszük a tetejét a maradék keksszel.

A tejszínt keményre felverjük és elsimítjuk a süti tetején majd rászórjuk a csokit.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeletekre vágva tálaljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is