Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk, a vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük. A csokoládét durvára vágjuk vagy reszeljük. A fehérjéket a cukorral keményre verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat. Jó kikeverjük, majd a többi hozzávalókat is folyamatosan hozzáadjuk, gyengéden összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon.
Máz:
A csokoládékat az olajjal (1-1 evőkanál) vízgőz felett olvasztjuk fel, külön a fehéret, külön a barnát.
A kihűlt süteményünket először a kakaós csokival vonjuk be.
Ezután 2 cm-es távolságban a fehér csokiból hosszanti irányban csíkokat húzunk, majd egy fogpiszkálóval a fehéret és a kakaós csokit cifrázzuk.
Nagyon finom, egyszerű sütemény.
Tepsi méret: 20×39 cm
