Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csokitorták

Torta receptek

Tejszínes csokoládé torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű tortataformát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverés nélkül. A lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd kis adagokban beleforgatjuk a kakaós lisztet is. Addig keverjük lassú, óvatos mozdulatokkal, amíg sima masszát nem kapunk. Az előkészített formába […]

Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2018.11.12.

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Csoki ganache

Elkészítése

Piskóta:

Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű tortataformát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverés nélkül.

A lisztet elkeverjük a kakaóporral.

A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd kis adagokban beleforgatjuk a kakaós lisztet is. Addig keverjük lassú, óvatos mozdulatokkal, amíg sima masszát nem kapunk.

Az előkészített formába töltjük a masszát és a pereméig kihúzzuk. Kb 50 perc alatt megsütjük.

Ha teljesen kihűlt, akkor 4 lapba vágjuk.

Krém:

A krémhez az egész tojásokat a cukorral gőz felett, állandó keverés mellett 10 percig főzzük (én kézi habverőt szoktam használni), majd hozzáadjuk a csokit és az átszitált kakaóport. Ezek besűrítik a krémet.

Lehűtjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A tejszínhabot a mascarponéval majdnem teljesen felverjük, majd két részletben, óvatosan keverjük el a teljesen kihűtött csokis krémmel.

A kész krémből kb 35 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez.

Kb 0,5 dl vízhez adjuk a zselatint és megvárjuk, amíg felszívja és megduzzad, majd mikróban óvatosan felolvasztjuk és a nagyobb adag krémhez keverjük, végül 5 percig hagyjuk állni.

Összeállítás:

A krémet betöltjük a torába, a tetejét és az oldalát is körbekenjük, majd legalább 3-5 órára betesszük a hűtőbe, de akár egy éjszakát is állhat.

Másnap a félretett krémet hozzákeverjük 1 dl lazára vert tejszínhabhoz, majd belekeverjük óvatosan a kakaópor is (ha nagyon besűrűsödött a krém, akkor tejszínt tegyetek hozzá keveset folyékony állapotban).

A ganache-hoz a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk, majd langyosan a tortára csorgatjuk úgy, hogy a tetején elegyengetjük és az oldalán óvatosan lecsorogjon.

Az elkészített és előkészített csokis-kakaóporos krémmel ízlés szerint díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is