Elkészítése
Piskóta:
Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű tortataformát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverés nélkül.
A lisztet elkeverjük a kakaóporral.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd kis adagokban beleforgatjuk a kakaós lisztet is. Addig keverjük lassú, óvatos mozdulatokkal, amíg sima masszát nem kapunk.
Az előkészített formába töltjük a masszát és a pereméig kihúzzuk. Kb 50 perc alatt megsütjük.
Ha teljesen kihűlt, akkor 4 lapba vágjuk.
Krém:
A krémhez az egész tojásokat a cukorral gőz felett, állandó keverés mellett 10 percig főzzük (én kézi habverőt szoktam használni), majd hozzáadjuk a csokit és az átszitált kakaóport. Ezek besűrítik a krémet.
Lehűtjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A tejszínhabot a mascarponéval majdnem teljesen felverjük, majd két részletben, óvatosan keverjük el a teljesen kihűtött csokis krémmel.
A kész krémből kb 35 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez.
Kb 0,5 dl vízhez adjuk a zselatint és megvárjuk, amíg felszívja és megduzzad, majd mikróban óvatosan felolvasztjuk és a nagyobb adag krémhez keverjük, végül 5 percig hagyjuk állni.
Összeállítás:
A krémet betöltjük a torába, a tetejét és az oldalát is körbekenjük, majd legalább 3-5 órára betesszük a hűtőbe, de akár egy éjszakát is állhat.
Másnap a félretett krémet hozzákeverjük 1 dl lazára vert tejszínhabhoz, majd belekeverjük óvatosan a kakaópor is (ha nagyon besűrűsödött a krém, akkor tejszínt tegyetek hozzá keveset folyékony állapotban).
A ganache-hoz a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk, majd langyosan a tortára csorgatjuk úgy, hogy a tetején elegyengetjük és az oldalán óvatosan lecsorogjon.
Az elkészített és előkészített csokis-kakaóporos krémmel ízlés szerint díszítjük.

