Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Nagyi receptjei

Fahéjas-citromos csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk megkelni. A keverőtálba öntjük a lisztet és a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ne ragadjon az edény falához, de túl kemény se legyen. Kevés liszttel vagy tejjel segíthetünk a problémán. Langyos helyen duplájára […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2018.11.12.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

A langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk megkelni.

A keverőtálba öntjük a lisztet és a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ne ragadjon az edény falához, de túl kemény se legyen. Kevés liszttel vagy tejjel segíthetünk a problémán.

Langyos helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk kb fél cm vastagra.

Az olvasztott, de nem folyós vajba elkeverjük a cukrot és a fahéjat, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Citromhéjat reszelünk rá és lazán feltekerjük, mint a beiglit.

Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe tesszük a csigákat.

Megint kelesztjük kb 10-15 percig, majd forró sütőben, 180 fokon szép pirosra sütjük kb 30 perc alatt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is