Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Marlenka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: Egy hőálló tálba tegyük bele a margarint, a mézet, a porcukrot és a kissé felvert egész tojásokat, majd vízgőz felett, állandó kevergetés mellett olvasszuk fel. Amikor teljesen folyós, akkor vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra. A szódabikarbónát keverjük össze az ecettel, majd adjuk hozzá a langyosra hűlt masszához. Ezután tegyük bele a lisztet, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.11.13.

Tészta

Krém

Karamell

Elkészítése

Tészta:

Egy hőálló tálba tegyük bele a margarint, a mézet, a porcukrot és a kissé felvert egész tojásokat, majd vízgőz felett, állandó kevergetés mellett olvasszuk fel.

Amikor teljesen folyós, akkor vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra.

A szódabikarbónát keverjük össze az ecettel, majd adjuk hozzá a langyosra hűlt masszához. Ezután tegyük bele a lisztet, majd lisztezett felületen gyúrjuk össze a tésztát.

Osszuk el hat egyenlő részre, majd formázzunk belőle egyenként gombócokat. Ezután egyesével, enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki, majd helyezzük a tepsi hátára (20*30 cm).

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat.

Karamell:

A tejet öntsünk egy edénybe, majd keverjük hozzá a kristálycukrot, a szódabikarbónát és a vanília aromát.

Nagy lángon, állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd vegyük kisebb lángra és kb két-három óra alatt szép lassan főzzük sűrűre. Nekem három óráig tartott.

Főzés közben 10 percenként kézi habverővel keverjük alaposan át.

Krém:

A pudingport keverjük simára kevés tejjel, majd keverjük hozzá a maradék meleg tejhez és főzzük pár perc alatt sűrűre. A kész pudingot hűtsük ki.

A vajhoz adjuk apránként a kihűlt pudingot és robotgéppel keverjük simára. Ezután kanalanként hozzákeverjük a karamellt, majd a darált diót is apránként hozzáadjuk, majd jó habosra keverjük az egészet.

Összeállítás:

A lapokra rákenjük egyenlő arányban a krémet. A kész süti tetejére is kenünk vékonyan, majd megszórjuk darált dióval. Olvasztott csokit csorgathatunk rá, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük vagy hűvös helyre.

Másnap szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is