Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Torockói hamuzsák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgákat, végül összeállítjuk a tésztát gyors mozdulatokkal. A kész tésztát négy részre osztjuk, majd a részeket egyenként még 12 darabra vágjuk. Így lesz 48 sütink. A tésztákat gombóccá formázzuk, tálcára sorakoztatjuk, lefóliázzuk és hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a töltelékhez […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.11.27.

Tészta

Töltelék

Szóráshoz

Elkészítése

A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgákat, végül összeállítjuk a tésztát gyors mozdulatokkal.

A kész tésztát négy részre osztjuk, majd a részeket egyenként még 12 darabra vágjuk. Így lesz 48 sütink. A tésztákat gombóccá formázzuk, tálcára sorakoztatjuk, lefóliázzuk és hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap a töltelékhez a fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. A diót elkeverjük a citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatjuk a habba.

A tésztákat egyenként réteslap vékonyságúra nyújtjuk, teszünk a közepére 1-1 teáskanál tölteléket, majd a tésztát felülről és alulról is ráhajtjuk, majd egyik oldalról és a másik oldalról is behajtjuk.

Hajtással lefelé sütőpapíros tepsire tesszük a betöltött sütiket.

190 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt világosra sütjük a hamuzsákokat.

Még langyosan megszórjuk vaníliás porcukorral.

Akár mákkal is készíthető. Akkor a habba a dió helyett ugyanannyi darált mákot keverünk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is