Elkészítése
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük, és a palacsintákat kisütjük.
A besamel készítése:
A margarint egy kis lábasban felolvasztjuk, a liszttel zsemleszínűre pirítjuk, majd a tejjel felengedjük és felfőzzük. Amikor egy kicsit hűl, 1 db tojással és a tejföllel simára keverjük.
A gombát olajon megpároljuk, és a besamel 2/3 részébe keverjük. A palacsintákat megtöltjük a gombás besamellel, és kivajazott tepsibe tesszük. Minden palacsinta tetejét lekenjük a maradék besamellel, reszelt sajttal megszórjuk, és 15 percig a sütőben sütjük.
Megjegyzés:
Ha van a fagyasztóban gombapörkölt, azt is használhatjuk. A levét lecsepegtetjük, és ezt tesszük a besamelmártásba. Gazdagíthatjuk a tölteléket főtt, apróra vágott sonkával vagy gépsonkával is. Nagyon finom.
