Elkészítése
A tojások fehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverjük el. Amikor szépen elkeverte a gép, a fehérjében a tojások sárgáját, adjuk hozzá a lisztes keverékünket kanalanként. Alacsony fokozaton keverjük el géppel a lisztes keverékünket vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.
A piskótahabot sütőpapírral bélelt gáztepsibe (31*38 cm) öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt készre sütjük. A kész lapot kivesszük a sütőből, majd egy kiterített új sütőpapírra lefelé borítjuk és lehúzzuk róla az eredetileg alján lévő papírt, amin sült.
Az új sütőpapírral együtt jó szorosan feltekerjük a piskótát és félrerakjuk hűlni.
Amíg kihűl a roládunk, elkészítjük a gesztenyés krémet. A gesztenyepürét meglocsoljuk a rummal és félrerakjuk. A csokoládét olvasszuk meg gőz felett, majd adjuk a gesztenyéhez és keverjük el.
A tejszínt verjük fel keményre a cukorral, majd keverjük el gesztenyés csokiban.
A sziruphoz a cukrot forraljuk fel a vízzel, majd tegyük félre hűlni. Ha kihűlt, adjuk hozzá a rumot.
Tekerjük ki a piskótatekercset, majd kenjük rá a szirupot végül a gesztenyekrémet. A megtöltött piskótát a sütőpapír segítségével szorosan tekerjük fel.
A máz hozzávalóit összefőzzük, majd a vajat elkeverjük benne. Helyezzük a piskótatekercsünket egy sütőpapírral bélelt tepsire és vonjuk be az elkészült mázzal.
Tegyük pár órára hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal.









