Elkészítése
Elkészítése:
A vargányát vízben kiáztatjuk, majd többször átmossuk.
A répákat megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A burgonyát meghámozva feldaraboljuk és megmossuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a felforrósított olajon megdinszteljük. Ezután félrehúzzuk és paprikával megszórjuk, ezt követően vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a répákat és fedő alatt a fűszerekkel félpuhára pároljuk.
Ezután másfél liter vizet öntünk hozzá és amint felforr, beletesszük a gombát és a feldarabolt burgonyát is. Készre főzzük, majd a liszttel és vízzel simára kevert tejföllel behabarjuk.
Ízesítjük ecettel vagy citromlével, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, aztán még 2-3 percig forraljuk.
Friss (házi) kenyeret kínálunk hozzá és egy pohár jóféle száraz fehérborral kiegészítve tökéletes étkezés.
Nagyon finom, laktató és gazdag leves.







