Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vízzel, cukorral és étolajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport is. Felverjük a tojásfehérjéket és apránként adagolva óvatosan ezt is a tojásos masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A kész piskótát hűtjük, majd ketté […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
dudika688
Beküldte: 2019.01.25.

Krémhez

Piskótához

Mázhoz

Elkészítése

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vízzel, cukorral és étolajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport is. Felverjük a tojásfehérjéket és apránként adagolva óvatosan ezt is a tojásos masszához keverjük.

Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

A kész piskótát hűtjük, majd ketté vágjuk.

A krémhez a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük (ízlés szerint édesítjük).

A meggyet csepegtessük le és tegyünk félre a díszítéshez 10-15 szemet. A maradék meggyet felaprítjuk és belekeverjük a krémbe.

Ezután jöhet a torta töltése: megkenjük az elkészített krém háromnegyed részével az alsó lapot, megszórjuk az áfonyával (elhagyható) ás rátesszük a piskóta másik felét. A tetejére és oldalára simítjuk a maradék krémet, majd rácsorgatjuk a csokimázat. Meggyszemekkel díszítjük.

A mázhoz az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük az olajat és a kakaóport.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
dudika688
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is