Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Fánk variációk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kevés, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt az átszitált liszthez adjuk. Annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, amennyit felvesz ahhoz, hogy szép sima és puha tésztát kapjunk. Letakarva 1 órán át kelesztjük. Ezután ujjnyi vastagra kisodorjuk és lyukas fánkokat szaggatunk a tésztából. És ennél a pontnál el lehet dönteni, hogy tepsire téve […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2019.02.27.

Tészta

Muffinokhoz

Mázhoz ízlés szerint

Elkészítése

Kevés, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt az átszitált liszthez adjuk. Annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, amennyit felvesz ahhoz, hogy szép sima és puha tésztát kapjunk.

Letakarva 1 órán át kelesztjük.

Ezután ujjnyi vastagra kisodorjuk és lyukas fánkokat szaggatunk a tésztából.

És ennél a pontnál el lehet dönteni, hogy tepsire téve sütőben vagy serpenyőben forró olajban sütjük-e ki a fánkokat, ugyanis ez a recept mindkét verzióhoz tökéletes!

Ha olajban sütjük, akkor egy magasabb falú edényben nagyjából fél litert felhevítünk és a fánkok mindkét oldalát szép pirosra megsütjük, végül papírtörlőre szedve hagyjuk a csokizásig hűlni.

Jómagam most a sütőben sült formát választottam. Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre téve, 190 fokra előmelegített sütőben 17-20 perc alatt megsültek.

A változatosság kedvéért a fánkokból kiszaggatott lyukakat is ugyanígy megsütjük és rácsra tesszük.

Ezalatt míg sülnek a tészták, a szaggatásból leeső széleket elfelezzük és egyik felét kakaóporral megszórva, másik felét úgy natúr összegyúrjuk, majd egymásra téve kisodorjuk, késsel felcsíkozzuk és tetszés szerint fonva, csavarva, bármilyen alakzatban, vagy ahogyan én készítettem, szilikonos sütőformába rakva végül azokat is megsütjük.

Miután kihűltek a sütemények, a csokoládékat az olajjal gőz felett felolvasztjuk, a tetejüket belemártjuk vagy ízlés szerint csak rájuk csorgatjuk és rácsra téve a cukorkákkal díszíthetjük.

Ideális farsangra, szülinapi zsúrokra, vagy csak ha valami édességre rákívánunk! 🙂

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is