Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Diós szaloncukor

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk, majd belerakjuk az élesztőt és a cukrot, és kicsit kelni hagyjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát fél órát hűvös helyen pihentetjük. A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük, a tejet forralva adjuk hozzá. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és kb. 7×4 cm-es lapokat vágunk belőle. A tölteléket […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.13.

Hozzávalók

Töltelékhez

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, majd belerakjuk az élesztőt és a cukrot, és kicsit kelni hagyjuk.

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát fél órát hűvös helyen pihentetjük.

A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük, a tejet forralva adjuk hozzá.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és kb. 7×4 cm-es lapokat vágunk belőle. A tölteléket a közepébe rakjuk, majd feltekerjük. A két végénél kicsit összenyomkodjuk, mint a szaloncukor papírt. A végeit picit megvagdossuk késsel, hogy hasonlítson a szaloncukor papírhoz.

Olajozott tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is