Elkészítése
Az élesztőt 1 dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a tejfölt, a felfuttatott élesztős tejt és annyi annyi tejjel kidagasztjuk, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Jó hólyagosra dagasztjuk.
Fél óráig pihentetjük letakarva.
A puha margarint habosra keverjük a sóval.
Ezután a megkelt tésztát rúddá formázzuk, majd 4 részre vágjuk. Darabonként bucikká formázzuk, majd hagyjuk pihenni, kelni 20 percig.
Egyenként 2 mm vastagra, kör alakúra kinyújtjuk és a sós margarinnal lekenjük, majd 8 részre vágjuk és a szélesebb felénél feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 20 percig kelni hagyjuk, majd tojássárgájával lekenjük.
180 fokra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük kb 25-30 perc alatt.










