Elkészítése
A csirke ízlés szerint összeállított részeit átmossuk és közepes darabokra vágjuk.
Egy magasabb falú edénybe téve hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot (vagy ezek hiányában 1 kisebb merőkanál natúr lecsót), majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jó bőven ellepje és közepes lángon felforraljuk. Amíg a a csirke felforr, egy kis tálban a halászlékockákat villával összetörjük, majd a bort és a zúzott fokhagymát hozzáadva jól összekeverjük.
Miután felforrt az étel, beleöntjük a boros-halkockás keveréket és kanalanként rászórjuk a fűszerpaprikát, sóval ízesítjük és miután ismét felforrt, lassú lángon félig lefedve legalább 1-1,5 órán át főzzük. Attól függően, hogy tanyasi csirkéből vagy egyszerű boltiból készítjük.
Ezalatt a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Egyszer hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük és tálalásig lefedve tartjuk.
Miután a csirkehús puhára főtt, egy utolsó kóstolással még sóval ízesíthetjük. Még forrón metélt tésztával, illetve ízlés szerint kenyérrel és csípős paprikával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!







