Elkészítése
A karfiolt szedjük kisebb rózsáira és sós vízben főzzük meg.
Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk a húst és szaftos pörköltet készítünk belőle ízlés szerinti fűszerezéssel.
Ha kész, keverjünk bele 2 evőkanál tejfölt.
A rizst főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben és adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kissé krémes állaga legyen.
Egy sütésálló edény aljára sorakoztatjuk a megfőtt karfiolt, arra a rizs felét, megkenjük tejföllel, majd ráöntjük az összes húst, aztán újra karfiol és zárásként rizs.
A tetejére ismét tejföl kerül, majd reszeljük rá a mozzarellát és 190-200 fokon addig süssük, amíg a sajt megpirul.
Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Friss zöldségekkel, paradicsommal, uborkával kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!









