Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Erdélyi sertéstokány rizzsel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst csíkokra vágjuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd kisütjük a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst és fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és 1 dl vízzel. Összekeverjük és ha felforrt, fedővel letakarva […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.03.28.

Hozzávalók

A körethez

Elkészítése

A húst csíkokra vágjuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük.

A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd kisütjük a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst és fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és 1 dl vízzel.

Összekeverjük és ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk és ha közben túlságosan elfőne a szaftja, kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zellerzöldet és ha elkészült, forrón tálaljuk.

1 evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott rizst, őrölt borssal enyhén megszórjuk és ráöntjük a húsleves levét vagy vizet.

Fedő alatt lassú tűznél hagyjuk duzzadni, főni. Ezután felforrósított sütőbe toljuk és ott dagad készre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is