Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Szilvalekváros bukta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyosra melegített, 1 dl tejben felfuttatjuk. A tejbe 1 mk cukrot keverünk és az élesztőt belemorzsoljuk. A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt. A többi tejet megmelegítjük kézmelegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk vele. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.03.28.

A tésztához

A megkelt bukták lekenéséhez

A bukták locsolásához a sütés végén

A megsült bukták szórásához

A töltelékhez

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk.

Az élesztőt langyosra melegített, 1 dl tejben felfuttatjuk. A tejbe 1 mk cukrot keverünk és az élesztőt belemorzsoljuk.

A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt.

A többi tejet megmelegítjük kézmelegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk vele. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is.

Letakarva duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8*10 cm-es darabokra vágjuk, majd a töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepébe és összecsavarjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé.

Olvasztott margarinnal egy ecsettel lekenjük és még fél órát kelni hagyjuk.

180 fokra bemelegítjük a sütőt és megsütjük. A sütés végén, vaníliás tejjel meglocsoljuk és még 5 percig a sütőben tartjuk.

Sütés után deszkára borítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktáinkat.

Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is