Elkészítése
A puha vajat a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot, a tojást és krémes masszát keverünk belőle.
A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd a masszához keverjük és puha, formázható tésztát gyúrunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából diónyi nagyságú gömböket formázunk, ezt követően pedig porcukorban alaposan meghempergetjük őket.
A porcukor bevonatos golyókat sütőpapírra tesszük, finoman megnyomjuk a tetejét, hogy kicsit laposabb legyen.
A sütőben kb 10-12 perc alatt elkészül. Fontos, hogy nem kell barnára sütni, mert akkor kiszárad a tészta és kemény lesz. Ha már egy kis színt kapott és kemény a teteje, akkor vegyük ki!
Én egy kevés tésztát lecsippentettem és belegyúrtam némi cukrozott kakaóport, így is nagyon guszta lett!









