Elkészítése
Először a tölteléket készítjük el. Az almákat lereszeljük és a levét kinyomkodjuk.
A tejben felfőzzük a búzadarát, majd belekeverjük a mákot és a reszelt almát, végül kihűtjük. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel.
Elosztjuk a tésztát és az egyik felét kinyújtjuk, majd alaposan kizsírozott tepsibe (23*36 cm) fektetjük. Tetejét vékonyan megkenjük a lekvárral, majd erre kenjük az elkészített tölteléket, ezután ráfektetjük a másik kinyújtott lapot.
Tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hűlés után kockákra vágjuk és porcukrral megszórva tálaljuk.









