Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, a diót a morzsával összeforgatjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval.
A cukros tojássárgájára rátesszük a morzsás dió 1/3-át, erre pedig 1/3-adnyi habot. Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.
Egy 24 cm átmérőjű, kerek tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel megszórjuk.
A diós masszát beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A lekvárt a tésztára kenjük egyenletesen.
A kilengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha margarinnal, a porcukorral és a rummal habosra keverjük. Egyenletesen rákenjük a lekváros tortalapra. Végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csorgatjuk.
Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.









