Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Diós gesztenyetorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, a diót a morzsával összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval. A cukros tojássárgájára rátesszük a morzsás dió 1/3-át, erre pedig 1/3-adnyi habot. Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá. Egy 24 cm átmérőjű, kerek tortaformát margarinnal kikenünk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Alexandra1234
Beküldte: 2019.11.15.

A tésztához

A forma kenéséhez

A lekenéséhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, a diót a morzsával összeforgatjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval.

A cukros tojássárgájára rátesszük a morzsás dió 1/3-át, erre pedig 1/3-adnyi habot. Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.

Egy 24 cm átmérőjű, kerek tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel megszórjuk.

A diós masszát beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A lekvárt a tésztára kenjük egyenletesen.

A kilengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha margarinnal, a porcukorral és a rummal habosra keverjük. Egyenletesen rákenjük a lekváros tortalapra. Végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csorgatjuk.

Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Alexandra1234
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is