Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Meggyes-pudingos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, majd szép lassan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Ketté osztjuk a tésztát, és a sárga részét egy kikent, lisztezett tepsibe vagy torta formába simítjuk, majd a tészta másik felébe 2 ek kakaóport keverünk és ezt a sárga tésztára simítjuk. A tészta tetejére […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, majd szép lassan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.

Ketté osztjuk a tésztát, és a sárga részét egy kikent, lisztezett tepsibe vagy torta formába simítjuk, majd a tészta másik felébe 2 ek kakaóport keverünk és ezt a sárga tésztára simítjuk.

A tészta tetejére szórjuk az alaposan lecsepegtetett ,meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük, de azért ellenőrizzük tűpróbával!

A pudingot felfőzzük a tejjel (csinálhatjuk kevesebb pudingporból is, pl csak 1 csomaggal. Ennek értelmében szabályozzuk a tej mennyiségét.)

Ha kihűlt akkor kikeverjük a vajjal és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A krémet a süti tetejére kenjük.

A zselatint a megmaradt meggylével felfőzzük és ha hűlés közben kezd sűrűsödni akkor a süteményre öntjük. Kevés tejszínhabbal lehet díszíteni.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is