Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Krém: A pudingport a liszttel, a tojással és az egyik 5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet langyosítsuk meg. A kristálycukrot tegyük egy nagy edénybe, mert ebbe fér majd el a sok krém. Kezdjük melegíteni egészen addig, míg felolvad, majd tovább, amíg szép aranyszínű nem lesz. Ekkor a langyos tejet óvatosan, kis adagokban öntsük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2019.11.19.

A tésztához

A krémhez

Elkészítése

Krém:

A pudingport a liszttel, a tojással és az egyik 5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet langyosítsuk meg.

A kristálycukrot tegyük egy nagy edénybe, mert ebbe fér majd el a sok krém. Kezdjük melegíteni egészen addig, míg felolvad, majd tovább, amíg szép aranyszínű nem lesz.

Ekkor a langyos tejet óvatosan, kis adagokban öntsük hozzá, miközben folyamatosan kevergetjük. Ne ijedjünk meg, fortyogni, futni és habzani fog, ezért adagoljuk csak kis mennyiségekben a tejet, különben kifutna. Mikor az összes tejet beleöntöttük, kicsit visszaszilárdulhat a karamella, így addig kevergetjük míg teljesen felolvad.

Ekkor hozzáöntjük a pudingporos keveréket és sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat, majd folpackkal letakarva, hűvös helyre tesszük. Nagyjából langyosra fog hűlni, mire a lapok elkészülnek.

Tészta:

A tésztához a szalalkálit elkeverjük a tejben.

A zsírt kissé elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy liszttel, ha túl kemény tejföllel korrigáljuk.

6 részre osztjuk és letakarjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Sütőpapírból vágjunk gáztepsi nagyságú (kb 31*31 cm-es) lapokat.

A tésztákat a tepsi méretére nyújtjuk (vagy a sütőpapíron vagy lisztezett deszkán, majd áttesszük a sütőpapírra, majd a tepsire) és laponként 10 percig sütjük. Ne süssük tovább, világos kell, hogy maradjon!

Összeállítás:

A krémet 5 részre osztva megtöltjük a lapokat szépen, sorban egymásra téve.

Egy éjszakára letakarva hűtőbe vagy kamrába tesszük és hagyjuk megpuhulni.

Másnap szeleteljük és porcukorral meghintjük.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is