Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Pudingos csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük és hozzáadjuk az 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 1 evőkanál porcukrot, egy csipet sót és annyi tejet, hogy a tészta puha legyen. Jól kidolgozzuk a tésztát. Közben 5 evőkanál olvasztott, de nem forró vajat is beledolgozunk. A tésztát kétszeresére kelesztjük. A […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.17.

Hozzávalók

Csigák lekenéséhez

A töltelékhez

Elkészítése

Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük és hozzáadjuk az 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 1 evőkanál porcukrot, egy csipet sót és annyi tejet, hogy a tészta puha legyen. Jól kidolgozzuk a tésztát. Közben 5 evőkanál olvasztott, de nem forró vajat is beledolgozunk. A tésztát kétszeresére kelesztjük.

A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.

A megkelt tésztát ujjnyi vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a kihűlt pudinggal. Feltekerjük, majd ujjnyi vastagra szeleteljük. A szeleteket tojássárgájával lekenjük, és sütjük.

A sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk, és pár percig lassú tűznél sütjük, míg a tejet felszívja.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is