Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Édes tészták

Tészta félék receptjei

Aranygaluska vaníliamártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, hozzáadjuk a morzsolt élesztőt és felfuttatjuk. Az átszitált liszthez öntjük a felfuttatott élesztőt, tojást, sót és az olvasztott vajat. Jól kidolgozzuk, majd letakarva egy órán át kelesztjük. Kelés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk és a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy 26*21 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A pogácsákat először olvasztott vajba forgatjuk, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2020.01.24.

Tésztához

Forgatáshoz

Mártáshoz

Elkészítése

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, hozzáadjuk a morzsolt élesztőt és felfuttatjuk.

Az átszitált liszthez öntjük a felfuttatott élesztőt, tojást, sót és az olvasztott vajat. Jól kidolgozzuk, majd letakarva egy órán át kelesztjük.

Kelés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk és a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Egy 26*21 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A pogácsákat először olvasztott vajba forgatjuk, majd a cukros dióba és a sütőlemezre egymás mellé rakosgatjuk. Addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta.

15-20 percig ismét pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük.

A tejet a vaníliával együtt felforraljuk. Egy másik edényben a tojások sárgáját a cukorral és a pudingporral kikeverjük, apránként hozzáadagoljuk a tejhez és folyamatos keverés mellett kis lángon sűrűre főzzük.

A megsült aranygaluskát hagyjuk egy kicsit hűlni, majd korongokra szedjük és a sodóval leöntjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is