Elkészítése
A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk és megdinszteljük az olajon, ezután rátesszük a pirospaprikát, hozzáadjuk a darált húst, az áttört fokhagymát, sót, őrölt kömény, őrölt borsot ízlés szerint, majd annyi vizet ötünk rá, hogy ellepje és lefedve főzzük.
Közben a meghámozott és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, akkor a levét leöntve áttörjük és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd összedolgozzuk.
Kinyújtjuk és kb 8 cm-es kockákra vágjuk. Megtöltjük a megfőtt és kihűlt húsos raguval, majd gombóccá formázzuk.
Forró, sós vízben kifőzzük.
A megmaradt raguhoz keverjük a tejfölt, pár percig főzzük, majd tálaláskor a gombócokra kanalazzuk.







