Elkészítése
A krumplikat alaposan megmossuk és héjastól enyhén sós vízben éppen puhára főzzük, majd leszűrjük. Hűlni hagyjuk és végül meghámozzuk.
Amíg fő a krumpli, addig a hagymákat megtisztítjuk és cikkekre vágjuk.
Egy nagy serpenyőben a hagymákat olajon pár perc alatt kissé megpirítjuk. Borssal, pirospaprikával, majorannával fűszerezzük és sózzuk.
2 dl vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon 30 percig pároljuk, közben többször megkeverjük és az elfőtt levét pótoljuk.
A krumplit félbe vágjuk, serpenyőben, forró olajon megpirítjuk. Néhány csipetnyi borssal fűszerezzük.
Ha kell, akkor még sózzuk, majd tányérra tesszük és a fűszeres hagymával kínáljuk. Tetejére petrezselymet szórhatunk.










