Elkészítése
A karajt kiklopfoljuk.
A többi hozzávalót felcsíkozzuk ujjnyi vastagra.
A húsok mindkét oldalára kérget sütünk a forró olajon.
A húsokat kiszedjük, majd a lesült maradékra egy kis vizet öntve szaftot készítünk, amibe a végén pirospaprikát teszünk.
Egy másik edényben kiolvasszuk a szalonnát. Rátesszük a sonkát és ezzel kicsit átpirítjuk. Rátesszük a karajt. Ezzel éppen csak átkeverjük, hogy felvegye az étel melegségét a hús. Jöhet az uborka, amivel kb 1 percig pirítjuk.
Kedvünk szerint lisztszórással (én azzal szoktam) vagy rántással (ezzel kicsit komplikáltabb) elkeverjük és sűrítjük.
Szinte azonnal jöhet rá a félretett szaft. Ezzel felforraljuk. Ha kevés lenne a folyadék, akkor pótoljuk. Esetleg fehérbort is adhatunk hozzá.
Én sült krumplival szeretem a legjobban.







