Elkészítése
Tészta:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük vagy vajazzuk és lisztezzük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákt a cukor felével fehéredésig keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.
A sárgákhoz forgatjuk a habot és a lisztet felvátlva, több adagban, óvatosan.
A kész masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Krém:
A zselatinhoz annyi vizet adunk, ami éppen ellepi és hagyjuk, had duzzadjon meg.
Az epret felvágjuk, majd kevés vizet hozzáadva (kb 2 ek) felforraljuk és 10 percig főzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá cukrot. Még forrón összeturmixoljuk.
A zselatint mikróban kissé felolvasztjuk, majd a forró eperpüréhez forgatjuk. Az egészet kihűtjük.
A habtejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, mikor már majdnem kemény, akkor hozzáadjuk a mascarponét, majd az egészet keményre verjük. A masszát két részre osztjuk. Arre figyeljünk, hogy az egyik egy kicsit több legyen.
A fehér masszához, amelyik kevesebb, hozzáforgatjuk a kihűlt eperpürét.
A maradék fehér krémhez keverjük hozzá az olvasztott fehér csokoládét.
Összeállítás:
A lap köré tegyünk sütemény keretet ha nem elég magas falú a tepsink, majd erre kenjük rá az epres krémet. Kenjük rá a fehér csokis krémet, majd az egészet tegyük pár órára hűtőbe.









