Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Pikáns paradicsomos bab

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kevés olajon megdinszteljük a félbevágott gyöngyhagymát. Erre jöhet a nagy kockára vágott vöröshagyma. Kicsit megsózzuk, hogy gyorsabban kiengedje a levét. Nem akarjuk, hogy megpiruljon! Ahogy elkezd pirulni, jöhet a felkockázott paradicsom (lehet héjával együtt is). Ekkor fűszerezzük intenzívebben és öntsünk kicsit a gyöngyhagyma levéből is az ételbe, ettől lesz igazán pikáns. Ha áztatott babból készítjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Wurgar
Beküldte: 2020.06.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Kevés olajon megdinszteljük a félbevágott gyöngyhagymát.

Erre jöhet a nagy kockára vágott vöröshagyma. Kicsit megsózzuk, hogy gyorsabban kiengedje a levét. Nem akarjuk, hogy megpiruljon!

Ahogy elkezd pirulni, jöhet a felkockázott paradicsom (lehet héjával együtt is). Ekkor fűszerezzük intenzívebben és öntsünk kicsit a gyöngyhagyma levéből is az ételbe, ettől lesz igazán pikáns.

Ha áztatott babból készítjük, akkor előre félig megfőzzük meg (vagy kicsit még tovább), attól függően, mennyire szeretnénk szétfőzni a paradicsomot. A konzervbab ilyen szempontból egyszerűbb, hiszen pár perc főzés után, máris puha.

Szóval, beletesszük a babot és igényünknek megfelelően készre főzzük. Én szeretem, ha minden harapható állagú.

Liszt szórással sűrítjük. Persze lehet más módszerrel is, de én nem szeretek hozzá adni semmi plusz zsiradékot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Wurgar
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is