Elkészítése
Lapok:
9 tojásfehérjét kemény habbá verünk 9 evőkanál cukorral és 9 evőkanál vízzel (a cukrot és a vizet váltakozva adjuk a habhoz). Ezután belekeverjük a tojássárgákat, 9 evőkanál lisztet és 9 evőkanál darált diót.
A masszát 3 részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. (Alternatívaként 3 háromtojásos piskótát készítünk, külön-külön felverve.)
Cukormáz:
30 dkg cukrot karamellizálunk, és rákenjük két megsült és kihűlt lapra. (Ez a két lap lesz az alsó és a középső.)
Krém:
7 dl tejet 2 csomag tejszínes pudingporral sűrűre felfőzünk. 25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral, és összevegyítjük a kihűlt pudinggal. A krémet rákenjük a két karamelles lapra, egymásra helyezzük őket, majd befedjük a harmadikkal.
Egy vágódeszkára valami nehezéket helyezünk, és ezzel kb. 1 órán át préseljük a süteményt.
Máz:
Olvasztott csokoládéval bevonjuk a süteményt.
A krém megolvasztja a cukormázat, ami átitatja a piskótát. Nagyon finom sütemény.
