Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Karamellás sütik

Krémes sütik

Karamelles sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Lapok: 9 tojásfehérjét kemény habbá verünk 9 evőkanál cukorral és 9 evőkanál vízzel (a cukrot és a vizet váltakozva adjuk a habhoz). Ezután belekeverjük a tojássárgákat, 9 evőkanál lisztet és 9 evőkanál darált diót. A masszát 3 részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. (Alternatívaként 3 háromtojásos piskótát készítünk, külön-külön felverve.) Cukormáz: 30 dkg cukrot […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.25.

HozzávalókTésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítése

Lapok:

9 tojásfehérjét kemény habbá verünk 9 evőkanál cukorral és 9 evőkanál vízzel (a cukrot és a vizet váltakozva adjuk a habhoz). Ezután belekeverjük a tojássárgákat, 9 evőkanál lisztet és 9 evőkanál darált diót.

A masszát 3 részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. (Alternatívaként 3 háromtojásos piskótát készítünk, külön-külön felverve.)

Cukormáz:

30 dkg cukrot karamellizálunk, és rákenjük két megsült és kihűlt lapra. (Ez a két lap lesz az alsó és a középső.)

Krém:

7 dl tejet 2 csomag tejszínes pudingporral sűrűre felfőzünk. 25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral, és összevegyítjük a kihűlt pudinggal. A krémet rákenjük a két karamelles lapra, egymásra helyezzük őket, majd befedjük a harmadikkal.

Egy vágódeszkára valami nehezéket helyezünk, és ezzel kb. 1 órán át préseljük a süteményt.

Máz:

Olvasztott csokoládéval bevonjuk a süteményt.

A krém megolvasztja a cukormázat, ami átitatja a piskótát. Nagyon finom sütemény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is