Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tokányok, pörköltek

Vörösboros marhapörkölt áfonyalekvárral

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bográcsban felolvasztjuk a zsírt. Üvegesre dinszteljük rajta a felaprított hagymát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd belekeverjük a vékony csíkokra vágott paprikát is és kissé megpuhítjuk. Rádobjuk a hámozott paradicsomot, megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával és alaposan átforgatjuk. Felöntjük vízzel, végül beleforgatjuk a megtisztított és kockákra vágott húst. Lassú tűzön, néha megkeverve 3-4 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2016.08.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A bográcsban felolvasztjuk a zsírt.

Üvegesre dinszteljük rajta a felaprított hagymát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd belekeverjük a vékony csíkokra vágott paprikát is és kissé megpuhítjuk.

Rádobjuk a hámozott paradicsomot, megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával és alaposan átforgatjuk. Felöntjük vízzel, végül beleforgatjuk a megtisztított és kockákra vágott húst.

Lassú tűzön, néha megkeverve 3-4 óra alatt puhára főzzük a húst. Az sem baj, ha elkezd elfőni alóla a víz. Annál finomabb lesz, minél többször a zsírjára sül a hús. Ilyenkor mindig ráöntünk 1-2 dl vizet. A feltöltéskor néha vörösbort használunk. A lényeg, hogy ne égjen le, tudjon kis lében főni végig. Főzés közben folyamatosan kóstolgatjuk és fűszerezzük.

A főzés vége felé borókabogyóval ízesítjük. Ilyenkor már nagyon kell figyelni, le ne égjen a pörkölt.

Érdemes minél többször kevergetni.

Miután a hús megpuhult, belekeverjük az áfonyalekvárt és felöntjük a maradék borral, végül pár perc alatt összeforraljuk.

Főtt burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is