Elkészítése
A feldarabolt hagymát megdinszteljük a felforrósított olajon. Félrehúzzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és elkeverjük. Ezután visszatesszük a tűzre egyszer-kétszer átkeverjük, majd beletesszük a húst és elkezdjük pirítani. Kevés bizet öntünk alá és elkezdjük főzni. Mikor félig megfőtt a hús, akkor hozzáadjuk a rizst is és pótoljuk annyi vízzel, hogy a rizs meg tudjon főni.
A tököt kettévágjuk és meghámozzuk.
Egy kis tepsit kiolajozunk, aljára reszeljük a tök egyik felét, picit sózzuk és megszórjuk vágott kaporral, majd rámerjük a rizses-darálthúst, ennek tetejére reszeljük a tök másik felét, sózzuk és megszórjuk vágott kaporral.
Végül a tetejére kenjük a tejfölt és 1 kanál olajjal lesimítjuk.
180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.
A tököt nem kell előfőzni, megpuhul a saját levében.







