Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A formát (24 cm) előkészítjük. Ha szeretnénk, akkor használhatunk hozzá sütőpapírt, de a vajazás-lisztezés is jó megoldás. A sütőt 175 fokon előmelegítjük. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük fel a tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá, majd dolgozzuk hozzá kézi habverővel a tojássárgákat, majd a lisztet és a mandulát is. Óvatos mozdulatokkal […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2020.09.17.

Tészta

Krém

Díszítéshez

Elkészítése

Tészta:

A formát (24 cm) előkészítjük. Ha szeretnénk, akkor használhatunk hozzá sütőpapírt, de a vajazás-lisztezés is jó megoldás. A sütőt 175 fokon előmelegítjük.

Válasszuk szét a tojásokat. Verjük fel a tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá, majd dolgozzuk hozzá kézi habverővel a tojássárgákat, majd a lisztet és a mandulát is. Óvatos mozdulatokkal dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot.

A kész tésztát öntsük a tepsibe és süssük kb 30-40 percig. Langyosan fordítsuk át egy rácsra (tehát a teteje legyen alul), majd hűstük ki.

Krém:

A kockára tört csokoládéra öntsük rá 1 dl felforralt tejszínt és olvasszuk fel benne. Adjuk hozzá a krémsajtot, valamint a kókuszreszeléket és kavarjuk simára.

Öntsük hozzá maradék habtejszínt folyékonyan (amit előtte jól behűtöttünk) és verjük fel az egészet jó keményre. Kell nekik kb 5-7 perc, de fel lehet verni! Ne ijedjünk meg tőle!

Összeállítás:

A kisült piskótát vágjuk 3 lapba, majd töltsük be a lapokat úgy, hogy a külsejét is körbe tudjuk kenni valamint kevés még maradjon a díszítéshez.

Ha szeretnénk csokicsipkét is készíteni, akkor azt a következő módon tehetjük meg: számoljuk ki a torta kerületét (a torta átmérője*pí-3,14. Ha jobban szeretünk méricskélni, akkor egy centivel mérjük le körben). Mérjük le a magasságát is és vágjunk ki egy ekkora sütőpapírt, amekkora a torta kerülete és amilyen magas díszítést szeretnénk.

Olvasszuk meg a csokit, majd tegyük egy eldobható habzsákba (ha ez nincs, akkor egy erősebb zacskóba) és a végére vágjunk egy nem túl kicsi, de nem is túl nagy lyukat.

A levágott sütőpapírra rajzoljuk rá a csokival a kigondolt mintát (ez lehet random, pl körök vagy vonalak) vagy egy előre megrajzolt minta is.

Várjuk meg, amíg a csoki elkezd dermedni. Amikor már csak kicsit ragad az ujjunkra a csoki, akkor vegyük ki a tortát a hűtőből, majd tekerjük a torta köré a még nem egészen megdermedt csokit a sütőpapírral úgy, hogy a papír illeszkedjen mindenhol a tortához. Kézzel óvatosan, de határozott mozdulatokkal simogassuk rá a tortára, majd tegyük hűtőbe.

Ha a csoki megdermedt, akkor egyszerűen csak húzzuk le róla a sütőpapírt.

Ízlés szerint díszíthetjük még mandulával, raffaello golyókkal. Ki mivel szeretné.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is