Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A burgonyát sós vízben feltesszük főni, és 5 db tojást enyhén sós vízben keményre főzünk. A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára szeleteljük, majd kevés olajon megpirítjuk. A 4 db zsemlét megáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A darált húshoz hozzáadjuk az áztatott, kinyomkodott zsemléket, az apróra vágott fokhagymát, őrölt borsot, vegetát, 1 tojást és még egy tojás fehérjét. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát sós vízben feltesszük főni, és 5 db tojást enyhén sós vízben keményre főzünk. A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára szeleteljük, majd kevés olajon megpirítjuk. A 4 db zsemlét megáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A darált húshoz hozzáadjuk az áztatott, kinyomkodott zsemléket, az apróra vágott fokhagymát, őrölt borsot, vegetát, 1 tojást és még egy tojás fehérjét. Ezt jól összedolgozzuk és ízlés szerint sózzuk.

A megfőtt burgonya héját lehúzzuk, és vékony szeletekre karikázzuk. A keményre főtt tojások héját leszedjük, és vékonyra szeleteljük.

Egy kisméretű tepsit zsírral kizsírozunk, és erre a fasírozott massza felét egyenletesen elterítjük. Rátesszük a burgonyaszeleteket, a tojásszeleteket és a pirított hagymát, majd ízlés szerint sózzuk. Ekkor rákenjük a tejfölt, betakarjuk a maradék fasírtmasszával, végül egy tojás sárgájával megkenjük.

Előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Savanyúsággal vagy tejföllel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is