Elkészítése
A burgonyát sós vízben feltesszük főni, és 5 db tojást enyhén sós vízben keményre főzünk. A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára szeleteljük, majd kevés olajon megpirítjuk. A 4 db zsemlét megáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A darált húshoz hozzáadjuk az áztatott, kinyomkodott zsemléket, az apróra vágott fokhagymát, őrölt borsot, vegetát, 1 tojást és még egy tojás fehérjét. Ezt jól összedolgozzuk és ízlés szerint sózzuk.
A megfőtt burgonya héját lehúzzuk, és vékony szeletekre karikázzuk. A keményre főtt tojások héját leszedjük, és vékonyra szeleteljük.
Egy kisméretű tepsit zsírral kizsírozunk, és erre a fasírozott massza felét egyenletesen elterítjük. Rátesszük a burgonyaszeleteket, a tojásszeleteket és a pirított hagymát, majd ízlés szerint sózzuk. Ekkor rákenjük a tejfölt, betakarjuk a maradék fasírtmasszával, végül egy tojás sárgájával megkenjük.
Előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Savanyúsággal vagy tejföllel tálaljuk.
