Elkészítése
A csirkemellet vékony csíkokra vagy apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, közben a csirkemellet befűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és petrezselyemmel (lehet szárított is), valamint egy kevés olajjal. A húst a forró serpenyőbe tesszük, és szép aranybarnára pirítjuk.
Eközben kb. 2-3 dkg vajat megolvasztunk egy lábasban. Mikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a tejet, majd ízesítjük egy kevés sóval és borssal. Miután elkevertük a tejjel, hozzáadjuk a reszelt sajtot. Én mindig trapista sajtot reszelek bele, de ha van otthon, egy kis füstölt sajt vagy lapka sajt is mehet bele ízlés szerint. Mikor a sajt teljesen elolvadt, a mártás kész.
Ekkor egy jénai tálba tesszük a szépen megpirított húst, és ráöntjük a sajtmártást. A tetejére még reszelünk egy kevés sajtot, majd a forró sütőbe tesszük. Nekem 15 perc alatt szokott megsülni, és hagyom, hogy a sajt szépen megpiruljon a tetején. Rizzsel vagy sült krumplival isteni finom.
