Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Fornetti pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzákeverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű, ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett munkalapon jó vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a puha margarinnal, majd feltekerjük, mint a bejglit és letakarva fél órán át pihentetjük. Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.03.

Tészta

Kenéshez

Tetejére

Elkészítése

Egy dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzákeverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű, ruganyos tésztát gyúrunk belőle.

Lisztezett munkalapon jó vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a puha margarinnal, majd feltekerjük, mint a bejglit és letakarva fél órán át pihentetjük.

Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 20 percen át kelesztjük.

210 fokra, alsó-felső sütésre állítva a sütőt, hideg sütőbe toljuk a tepsit. 15 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra és készre sütjük a pogácsákat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is