Elkészítése
A tésztához az alapanyagokat egy edénybe mérjük és összedolgozzuk. Ha nagyon lágy lenne, akkor adjunk hozzá kevés lisztet, de nekünk nem kellett.
Csomagoljuk be folpackba és tegyük hűtőbe minimum egy órára vagy akár egy éjszakára is.
Az idő letelte után vágjuk a tésztát 2/3-ad és 1/3-ad részre. A nagyobbik tésztából készítsünk kis golyókat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és lapítsuk el kissé.
Süssük 180 fokon kb 20 percig.
A maradék tésztát sodorjuk ki vékonyra (kb kisujj vékonyságú legyen), majd vágjuk annyi darabra, amennyi kalapot készítettünk. A tönköket is süssük 180 fokon kb 20 percig.
Amikor a kalapok langyosra hűltek, akkor a belsejüket kikaparjuk, majd a tésztát összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a diót, cukrot, kakaóport és a lekvárral kissé keményebb masszává keverjük.
A diós masszával betöltjük a kalapokat, majd mindegyikbe 1-1 tönköt nyomunk.
A fehér csokoládét 1 teáskanál olajjal felolvasztjuk, majd a gombák szárát belemártjuk, végül egész mákba nyomjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, majd megszárítjuk.
Amikor a fehér csoki megszáradt, akkor az étcsokit is felolvasztjuk 1 evőkanál olajjal, majd a gombák kalapját belemártjuk és visszatesszük a sütőpapírra és megvárjuk, amíg megszárad.
Ebből az adagból kb 30 darab keksz készíthető.










