Elkészítése
A hagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. A vesét kettévágjuk, alaposan megtisztítjuk, jól átmossuk és csíkokra szeleteljük. 10 percre hideg vízben áztatjuk. A megdinsztelt hagymához hozzáadjuk a pirospaprikát, borsot, sót és a felszeletelt vesét. Amikor a vese majdnem kész, hozzáadjuk a leinazott velőt is. Addig főzzük, amíg a leve el nem párolog. Végül ráütjük a tojásokat és készre sütjük.
Sztori: A párom azt mondta, hogy nem szereti a velőt, úgyhogy magamnak készítettem egy fél adagot. Gondoltam, ebédre és vacsorára elég lesz. Hát nem lett elég! Amikor meglátta, milyen guszta lett, megkért, hogy hadd kóstolja meg. Mondanom sem kell, több mint a felét megette, így mást kellett néznem vacsorára. 🙂
