Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sertéscsontot alaposan átmossuk, majd hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetején képződött habot leszedjük, majd a lángot takarékra vesszük, és tovább főzzük. Húsz perc forralás után hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, a zellergumót, a karalábét, és a petrezselyemzöldet, majd sóval és borssal ízesítjük. A levest addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Amikor a zöldségek […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A sertéscsontot alaposan átmossuk, majd hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetején képződött habot leszedjük, majd a lángot takarékra vesszük, és tovább főzzük. Húsz perc forralás után hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, a zellergumót, a karalábét, és a petrezselyemzöldet, majd sóval és borssal ízesítjük. A levest addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Amikor a zöldségek megpuhultak, a levest átszűrjük. A zöldségeket kis kockákra vágjuk, és meleg helyen tartjuk.

Közben az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megdinszteljük. A májat ledaráljuk, majd összekeverjük a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével. Hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, a tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát, majd sóval, őrölt borssal és majoránnával fűszerezzük. Az egészet jól összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk a masszából.

A gombócokat az átszűrt húslevesben megfőzzük. Tálalás előtt a zöldségeket visszatesszük a levesbe, és forrón kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is