Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Tükör glazúros gesztenyekocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a glazúrt készítjük el, mert annak hűlnie kell. A zselatint beáztatjuk a vízbe és hagyjuk megduzzadni. A vizet, porcukrot, kakaóport és a tejszínt összeolvasztjuk, majd kis lángon kb 4-5 percig főzzük. A beáztatott zselatint berakjuk a mikróba kb 15-20 másodpercere, majd ha már folyós, akkor a glazúhoz öntjük és az egészet összemelegítjük. A kész […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2020.11.23.

Alap

Gesztenyés réteg

Tükörglazúr

Elkészítése

Először a glazúrt készítjük el, mert annak hűlnie kell. A zselatint beáztatjuk a vízbe és hagyjuk megduzzadni.

A vizet, porcukrot, kakaóport és a tejszínt összeolvasztjuk, majd kis lángon kb 4-5 percig főzzük. A beáztatott zselatint berakjuk a mikróba kb 15-20 másodpercere, majd ha már folyós, akkor a glazúhoz öntjük és az egészet összemelegítjük. A kész glazúrt átszűrjük és felhasználásig félretesszük.

Az alap és a gesztenyés réteg hozzávalóit külön-külön összegyúrjuk, majd először az alapot nyomkodjuk bele a formába (22*22 cm) egyenletesen, majd ennek a tetejére a gesztenyés réteget simítjuk és végül a glazúrral leöntjük.

Dermedésig hűtőben tároljuk, majd kicsi kockákra vágva tálaljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is