Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Párolt húsok

Sertés receptek

Zöldséges, gyümölcsös húsok

Rozmaringos sertésszűz, forralt borban párolt körtével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A forralt bor hozzávalóit összeforraljuk, majd beletesszük a meghámozott körtéket és alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Közben párszor forgassuk át a körtéket, hogy a forralt bor mindenhol érje. A húsról az esetleges hártyákat levágjuk. Egy mozsárban összezúzzuk a rozmaringot a sóval. A húsra kevés olajat öntünk, majd bedörzsöljük a sós-rozmaringos masszával, megszórjuk borssal és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2020.11.25.

Forralt borban párolt körte

Rozmaringos sertésszűzhöz

Elkészítése

A forralt bor hozzávalóit összeforraljuk, majd beletesszük a meghámozott körtéket és alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Közben párszor forgassuk át a körtéket, hogy a forralt bor mindenhol érje.

A húsról az esetleges hártyákat levágjuk. Egy mozsárban összezúzzuk a rozmaringot a sóval.

A húsra kevés olajat öntünk, majd bedörzsöljük a sós-rozmaringos masszával, megszórjuk borssal és lefedve pihentetjük pár órán át.

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat és vajat forrósítunk, majd hirtelen körbepirítjuk rajta a húst. Amikor már mindenhol szép a színe, akkor a borból, amiben a körtét főztük, a hús alá öntünk kb 1 dl-nyit és alacsony lángon, fedő alatt kb 15 perc alatt készre sütjük a húst. Félidőben fordítsuk meg.

Szeletelés előtt pihentessük a húst, majd szeleteljük fel és kínáljuk a körtével.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is