Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Babos egytálételek

Egytálételek

Káposztás, babos pulykanyak

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A konyhakészre előkészített pulykanyakat daraboljuk fel. A szalonnát vágjuk fel csíkokra, majd pirítsuk meg. A szalonna kiengedett zsírjához adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és dinszteljük meg, majd a hagymás alapban keverjük el az őrölt paprikát. Ezután adjuk hozzá a pulykanyakat, a babot és a fűszereket. Engedjük fel annyi vízzel a pörköltalapot, amennyi ellepi a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2020.12.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A konyhakészre előkészített pulykanyakat daraboljuk fel.

A szalonnát vágjuk fel csíkokra, majd pirítsuk meg. A szalonna kiengedett zsírjához adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és dinszteljük meg, majd a hagymás alapban keverjük el az őrölt paprikát. Ezután adjuk hozzá a pulykanyakat, a babot és a fűszereket.

Engedjük fel annyi vízzel a pörköltalapot, amennyi ellepi a húst. Lassú tűzön 1,5-2 óra alatt főzzük félig puhára a húst és a babot. Főzés közben ízesítsük sóval, borssal.

A savanyú káposztát jól nyomkodjuk ki. Ha túlságosan savanyú lenne, többször mossuk át folyó vízzel. A káposztát adjuk a pörkölthöz, majd fedő alatt főzzük a húst, a babot és a káposztát teljesen puhára.

Az elkészült ételt kóstoljuk meg és ha kell még ízesítsük sóval, borssal.

Friss kenyérrel és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is