Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Fahéjas csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd szitáljuk át. 1 dl langyos tejet keverjük össze egy teáskanál cukorral, morzsoljuk bele az élesztő, majd pár perc alatt futtassuk fel. A vajat olvasszuk fel, majd a porcukorral, az egész tojással és a maradék langyos tejjel és tejszínnel keverjük simára. Ezután öntsük bele a keverőtálba, adjuk hozzá […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.03.

Tésztához

Fahéjas töltelékhez

Elkészítése

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd szitáljuk át.

1 dl langyos tejet keverjük össze egy teáskanál cukorral, morzsoljuk bele az élesztő, majd pár perc alatt futtassuk fel.

A vajat olvasszuk fel, majd a porcukorral, az egész tojással és a maradék langyos tejjel és tejszínnel keverjük simára.

Ezután öntsük bele a keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és a lisztes keveréket, majd pár perc alatt dagasszuk be a tésztát.

A kész tésztát egy óra alatt kelesszük a duplájára letakarva.

A megkelt tésztát ezután borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki kb 0,5 cm vastagra.

Az őrölt fahéjat keverjük össze a kristálycukorral és a vaníliás cukorral (ízlés szerinti arányba keverjük össze a fahéjat a cukorral, attól függően, hogy mennyire édesen szeretjük).

Az előzőleg kinyújtott tésztát, kenjük meg a puha vajjal, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral és tekerjük fel úgy, mint a bejglit.

A feltekert tésztát ezután éles késsel szeleteljük fel és egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a sütőpapírral bélelt tepsire, majd takarjuk le egy konyharuhával és szobahőmérsékleten 25 perc alatt kelesszük meg újra.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd forró sütőbe 25-30 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a csigákat a tepsiben, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is